Istraživanje prevare osiguranja

Postoji više vrsta prevara osiguravajućih društava, ali velika većina povezana je s fizičkim ozljedama, prvenstveno u automobilskim nesrećama ili ozljedama na radu, te s određenim materijalnim štetama. Ponekad se radi samo o preuveličavanju postojećih ozljeda ili šteta, a ponekad ih je tražitelj odštete ujedno i sam prouzrokovao. Neki od najuobičajenijih slučajeva su stare ozljede koje se “prodaju” kao netom pretrpljene, ozljede zadobivene u slobodno vrijeme prijavljene kao ozljede na radu, uništavanje vlastite imovine (najčešće nekretnina), lažne krađe umjetnina ili sličnih vrijednih predmeta… Sve to spada u poslove kojima se bave privatne detektivske agencije!

Ponekad se u slučajevima prevare u osiguranju javlja više počinitelja. Tražitelj odštete ne djeluje uvijek sam, već često ima pomagača, ponekad čak i “iznutra”. Procedura prilikom traženja odštete zahtijeva čitav niz različitih potpisa, što povećava rizik od nezakonite radnje. Suradnik tražitelja odštete može biti bilo tko, od lažnog svjedoka, policajca, pa čak i zaposlenika društva, ponekad istog onog koji je i prodao osiguranje! Ovakvi slučajevi zahtjevaju posebnu stručnost istražitelja i poznavanje određenih procedura.

Upravo zato su privatne detektivske agencije koje zapošljavaju bivše djelatnike policijskih i ostalih službi sigurnosti najčešći izbor za istraživanje prevara osiguranja te riješavanje takvih slučajeva.

Želite li saznati više?

KontaktObratite nam se s punim povjerenjem!