201511.02
0

Društvene mreže i privatni detektivi

Privatni detektivi moraju biti ukorak s modernim tehnologijama i razvojem istih. Trendovi se konstantno mijenjaju kada je riječ o razvoju dostupnosti određenih (ili svih potrebnih) informacija putem društvenih mreža i ostalih online izvora. Privatni detektivi upoznati s pravilima i funkcioniranjem društvenih mreža imaju veći opseg pristupa informacijama iz života pojedinaca. One su moćan alat koje privatni detektivi mogu koristiti kao izvor informacija o subjektu istrage.

Društvene mreže se koriste kao alat za osiguranje i provjeru prikupljenih dokaza prilikom istrage. Promatrani subjekt (“sumnjivi” pojedinac) može biti raskrinkan pomoću njegovih osobnih stavova i djela na društvenim mrežama. Primjerice, ako ste kao poslodavac zabrinuti govori li vam zaposlenik istinu, vezano za njegovo bolovanje, Facebook je platforma na kojoj se pojedinci često hvale ili žale o trenutnoj vlastitoj situaciji. Čest je primjer da zaposlenici otvaraju bolovanje, no odlaze na rad na crno ili na “zasluženi” odmor te postavljaju slike i objave na Facebook-u. Facebook i Google vjerojatno imaju najširi skup podataka informacija, interesa i aktivnosti koje su ikad prikupljene. Svaki oblik objave na društvenoj mreži ujedno je i javan oblik, svima dostupnih, privatnih informacija koje nakon određenog prikupljanja i opservacije privatni detektiv može upotrijebiti u korist klijenta, te protiv “osumnjičenoga”. Opservacija takvih dodatnih dokaza, van tradicionalnih nadzornih metoda, vodi k uspješnom rješavanju istraga. Pristupu društvenim mrežama i provjeri istih detektivi se odlučuju u ranoj fazi istrage budući da je najvažnije prije svakog daljnjeg koraka provjeriti svaku dostupnu platformu na kojoj se subjekt istrage “kreće” radi prikupljanja većeg broja informacija. Subjekti na društvenim mrežama ostavljaju informacije o afinitetima, fizičke opise, datume sastanaka i događaja, adrese, dogovore, moguće poveznice, fotografije, ljubavni status, poslovni status, stupanj obrazovanja itd.

Privatne tvrtke već su započele zapošljavanje privatnih detektiva koji će provjeriti društvene mreže kako bi pronašli informacije o svojim rivalima i zaposlenicima. Iako se ne odbacuju i tradicionalni načini nadzora, provjere i praćenja, društvene mreže su nepresušan i svima dostupan izvor informacija o ljudima. “Čitanje između redaka” na što većem broju mreža i o velikim broju pojedinaca, olakšao je potvrđivanje nekih informacija i vodi k daljnjem razvoju istrage.

Kako bi potkrijepili rečeno, evo nekoliko konkretnih primjera. Zamislite da Facebook može s velikom preciznošću pogoditi jeste li vrijedni ili zabušavate, jeste li pogodni za izdavanje kredita ili ne – oslanjajući se upravo na način na koji koristite tu stranicu, na linkove, na postove i aplikacije koje koristite, na objave koje “lajkate”… Možda zvuči futuristički, ali zapravo nije baš tako jer vaš telefon, web pretraživač, ali i Facebook mogu pogoditi kada ste u depresiji ili koju vrstu odjeće trebate i želite. Algoritmi se već koriste za ocjenjivanje karaktera, je li vaša veza u problemu, kakvu hranu volite, kojeg ste političkog opredjeljenja i mnogo više. Oglasi koji vas okružuju na društvenim mrežama zapravo su niz algoritama vaših afiniteta i preferencija.

Ako se nalazite u ulozi kandidata za određeni posao, pripazite što pišete na društvenim mrežama jer je lagan pristup takvim informacijama. Iako mnogi kandidati toga nisu svjesni, poslodavci ipak zahvaljujući društvenim mrežama imaju uvid u privatni život kandidata. Danas većina tvrtki koristi upravo društvene mreže da bi identificirali kandidate, objavili otvorene pozicije ili za brzu “provjeru” kandidata. Facebook ili Twitter poslodavci najčešće koriste za provjeru kandidata radi njihovog životnog stila, komunikacije i interesa, no često se tim putem provjeravaju i sumnjiva ponašanja zaposlenika. Najzanimljivije je “vidjeti” kakvo je njihovo, točnije vaše, ponašanje u virtualnom okruženju.

Kao poslodavcu, naš vam je savjet da ne ignorirate lako dostupne informacije na mrežama, sve ih promatrajte s dozom sumnje dok god ih ne potkrijepite s još ponekim izvorom. Kao kandidatu za posao, savjetujemo vam da pripazite na adekvatnost sadržaja i komentara koje objavljujete obzirom da vam to uvelike može i odmoći koliko može i pomoći prilikom dobivanja posla. A za sve ostale brige i pitanja, kontaktirajte pravne osobe s javnim ovlastima i privatne detektive ne bi li istrage ostale legalne, a “okrivljenici” pravomoćno osuđeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *